Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Lasagne z kolendrą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lasagne
kilka płatów
mięso mielone
300 gram
cebula biała
2-3 szt.
czosnek
2 ząbki
ketchup pikantny
kilka łyżek
olej roślinny
do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
ser żółty
300 gram
Kolendra cała Prymat
do smaku
papryka czerwona
1/2 szt/
sok pomidorowy
500 z bazylią

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z kolendrą

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażamy na oleju, mieszając co jakiś czas.
Krok 1 - Lasagne z kolendrą foto
2
W osobnym garnku należy zeszklić drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, dodając ketchup pikantny. Mieszamy.
Krok 2 - Lasagne z kolendrą foto
3
Do cebuli dodajemy mięso - bez tłuszczu oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 3 - Lasagne z kolendrą foto
4
Całość zalewamy sokiem pomidorowym z bazylią (przepis w mojej księdze).
Krok 4 - Lasagne z kolendrą foto
5
Przyprawiamy. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut.
Krok 5 - Lasagne z kolendrą foto
6
W naczyniu żaroodpornym układamy: sos, makaron, sos, starty ser, makaron, sos, ser... Ostatnią warstwę stanowi ser. Zapiekamy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około godziny. NIe przykrywamy! by nadmiar wody wyparował.
Krok 6 - Lasagne z kolendrą foto
7
Smacznego!
Krok 7 - Lasagne z kolendrą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 08.02.2012 09:27
pycha
DanutaS 30.01.2012 15:10
z kolendr? jeszcze nie próbowa?am, wygl?da pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak