Przepis i sposób przygotowania na: Rolada w roli gównej
Upieczoną roladę przełożyć na lnianą ściereczkę oprószoną cukrem pudrem i delikatnie zdjąć papier. Roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką i pozostawić do ostygnięcia, następnie rozwinąć i posmarować dżemem malinowym.
CIASTO UCIERANE
Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Cukier, cukier waniliowy utrzeć z jajkami, dodac mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto utrzeć na gładką masę. Wymieszac z mlekiem i z roztopioná margaryná. Połowę masy nałożyć do formy, ułożyć w środku roladę i przykryć resztą ciasta. Wstawić do piekarnika, piec około 30 minut w temp. 170 st. C.
GALARETKA:
2 galaretki malinowe rozpuścić w 700 ml wrzącej wody.
Powierzchnię ciasta posmarować dżemem malinowym, rozłożyć gęsto świeże maliny i zalać tężejącą galaretką malinową.