Kluski z mąki gryczanej z serem

Kluski z mąki gryczanej z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka gryczana

    25 dkg
  • mąka pszenna

    10 dkg
  • ser

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zalać gorącą wodą, osolić, dodać mąki pszennej. Wszystko dobrze wymieszać. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na gotującą się wodę. Po ugotowaniu podawać z tłuszczem, żółtym serem lub sosem do makaronów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

17.07.2010 09:33
Prosty przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat