Holenderski matias w oliwie z oliwek aromatyzowanej białą i czerwoną cebulą podany z delikatnym jogurtem ze świeżym ogórkiem

Holenderski matias w oliwie z oliwek aromatyzowanej białą i czerwoną cebulą podany z delikatnym jogurtem ze świeżym ogórkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z matiasa holenderskiego

    8 szt
  • biała cebula

    1 szt
  • żółte pomidory koktajlowe

    2 szt
  • czerwone pomidory koktajlowe

    2 szt
  • pęczek szczypiorku

    1/2 szt
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • pieprz czamy mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • ogórek

    1 szt
  • jogurt bałkański

    80 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Filety z matiasa umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Białą i czerwoną cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z oliwą z oliwek, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski (julienne). Jogurt naturalny połączyć z ogórkiem, drobno posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Filety z matiasa ułożyć na talerzach, polać oliwą z oliwek aromatyzowaną białą i czerwoną cebulą, udekorować szczypiorkiem oraz pomidorami koktajlowymi. Podawać z sosem jogurtowo-ogórkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Cikakameku

04.08.2012 21:43
ładnie wygląda

Magdalena80

20.06.2011 22:36
rewelacja

marzencia2007

09.05.2011 14:10
to chyba nie dla mnie

szajba2

22.02.2011 15:48
o holender!

Barbara55

24.10.2010 15:51
słabizna

rakow2

23.10.2010 16:58
kiepskie

eli82

20.09.2010 12:39
dobre

iwona332

03.09.2010 00:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat