młoda kapusta z zasmażką

młoda kapusta z zasmażką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka warzywna lub Przyprawa uniwersalna kucharek. ziarenka smaku

    2 sztuki lub ok,2 łyżeczek
  • mąka

    10 dkg
  • masło

    pół kostki
  • sól

    2 łyżeczki
  • kapusta

    1 główka młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy wrzucamy do garnka zalewamy tak ok.3/4 wysokości kapusty solimy i odstawiamy na ok.20-30min pózniej zapalamy gaz i gotujemy do miękości z kostkami warzywnymi lub przyprawami.
Na patelni rozpuszaczamy masło na słabym ogniu i wsypujemy mąkę - mieszamy po uzyskaniu jednolitej konsystencjii wlewamy do gotującej się kapusty, i chwilę jeszcze gotujemy.
Do kapusty możemy dodać koperek czy przecier pomidorowy :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

26.09.2010 11:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat