Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Masa: mak zmielić, wymieszać z cukrem i jajkiem oraz oliwą. Można dodać kilka kropli olejku zapachowego. Wylać na spód.
Piec w temp 175 stopni przez 50 minut.
Ciasto: | |
jaja | 5 sztuk |
margaryna | 1 kostka |
kwaśna śmietana | 1/2 kubeczka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mąka | 35 dkg |
cukier | 30 dkg |
masa makowa | |
mak | 35 dkg |
cukier | 15 dkg |
jajko | 1 sztuka |
oliwa | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: