Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier waniliowy do ciasta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
woda 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier waniliowy do ciasta

Cukier puder i cukier waniliowy połączyć z wodą i utrzeć na jednolitą masę. Zamiast cukru waniliowego, można użyć wanilii, wówczas lukier będzie bardziej aromatyczny. Polać ciasto i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.12.2013 01:41
lukier pyszny,a baba rewelacyjna:)
Łukasz15 07.02.2013 12:59
Super
olkaaa 02.11.2012 09:57
też taki robię
caralajna 13.08.2012 09:38
fajny
adam1f 21.06.2012 06:53
dobry
Katarzyna59 19.05.2012 20:40
świetny
smakoszek 17.02.2012 22:44
babka bardzo smakowita
Marta1986 15.02.2012 12:48
pycha
joanna77 11.02.2012 10:45
wyśmienity
daria899 10.02.2012 21:47
dobry
MAR3STA 05.02.2012 18:12
fajny i praktyczny
senninha 01.02.2012 09:32
prosty, fajny lukier :) a babka na zdjęciu wygląda bajecznie!
agnieszka214 24.01.2012 10:56
smaczne
Krystyna32 22.01.2012 09:23
super
sunnymood 18.01.2012 19:57
faktycznie, babka ładna:D
iziona 15.01.2012 09:20
Lukier jak lukier, ale babeczka fajna
calliope 15.01.2012 08:18
Nadaje się do wielu ciast :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak