Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żebereka cielęce lub wieprzowe

    30 dag
  • warzyw startych na grubej tarce (marchew, pietruszka, seler)

    60 dag
  • kapusta

    1 sztuka
  • ziemniak

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    1 płaska łyżka
  • śmietana 18-procentowej

    niepełna szklanka
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • por

    1 sztuka
  • bazylia otarta Prymat

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczki
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka, warzywa i 1 pokrojoną cebulę zalać 6 szklankami wody i gotować, aż żeberka będą miękkie. Po ugotowaniu wyjąć je z wywaru, okroić mięso, następnie pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do zupy. Pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawę KUCHAREK, bazylię i tymianek dodać do zupy, wymieszać i gotować 20 min. Drugą cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie z dodatkiem masła, wsypać mąkę i zasmażyć. Następnie dodać do zupy i gotować jaszcze 3 min. Przed podaniem zaprawić śmietaną i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bart

11.03.2011 23:48
lubię tą zupę

szajba2

20.02.2011 14:22
ciepła, dobra zupa to rarytas

Barbara55

23.10.2010 16:52
dobra zupa nie jest zła

Ewa109

28.05.2010 05:22
dobra i zdrowa taka zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat