Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką i polędwicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone pomidory 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
polędwiczka wieprzowa 15 dag
musztarda dijon 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
olej z pestek winogron 7 łyżek
cząber 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
fasola szparagowa 30 dag
groszek cukrowy 10 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką i polędwicą

Fasolkę i groszek obgotować w osolonej wodzie, przelać na sitku zimną wodę. Polędwiczkę oprószyć pieprzem, posmarować musztardą dijon i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Owinąć w folię aluminiową i trzymać w ciepłym piekarniku. Cebulę pokroić w piórka, pomidory w paski. Warzywa połączyć w salaterce, polać sosem z reszty oleju, musztardy francuskiej, soli, pieprzu i cząbru. Dodać polędwicę pokrojoną w plasterki, posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak