Filet rybny w sosie pomidorowym

Filet rybny w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    0,5 kg
  • ogórki kwaszone

    4 szt
  • cebula biała

    3 szt
  • Zalewa:

  • olej roślinny

    0,5 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet 10 %

    6 łyżek
  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1,5 łyżki
  • woda

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby opanierować i usmażyć na oleju. Składniki zalewy zagotować. Ogórki i cebulę pokroić w plesterki . Rybe ułożyć w misce na nią ogórki potem cebulę i zalać wszystko gorącą jeszcze zalewą. Wystudzić. Podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

11.02.2011 16:05
dziwne z tymi ogórkami, ale kto wie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat