marchew puree

marchew puree

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    60 dkg
  • mleko

    1 szklanka
  • śmietana

    1/4 szklanki
  • masło lub margaryna

    2 łyżki
  • żółtka

    2
  • sól, cukier

  • posiekana zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchew oczyścić,zalać mlekiem i gorącą wodą tak,aby płyn zaledwie przykrywał jarzynkę,przykryć i gotować na małym ogniu do miękkości.odsączyć i przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę.wymieszać z masłem,żółtkami i śmietaną,doprawić do smaku solą i cukrem.posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

24.07.2011 12:44
ciekawe

marcia71

09.06.2011 22:13
fajna sprawa

Izabela28

28.09.2010 11:25
Fajny pomysł na dodatek do obiadu:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat