Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos gallego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
ziemniaki 2 kg
fasola biała 250 g
kosc od szynki 1 szt
boczek 150 g
słonina 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: bigos gallego

Dzień wcześniej namoczoną fasolę ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem kości i boczku. Gdy woda się prawie wygotuje, dolać 3l świeżej wody. Jak się zagotuje, dodać słoninę pokrojoną w kostkę, ziemniaki pokrojone w kosteczkę i poszatkowaną drobno kapustę. Posolić i gotować ok. 1 godz. Zdjąć z gazu i wstawić do ciepłego pieca. Podobnie jak bigos, potrawa ta powinna być kilkakrotnie podgrzewana celem smaku nabrania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 03.06.2012 13:12
niam
gusia1000 11.05.2012 12:58
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak