Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokuły w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyzki
ciasto francuskie
jajko 1
mleko 2 łyżki
brokuły 2 szkl
pieczarki posiekane 1,5 plasterki
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: brokuły w cieście francuskim

podgrzać piekarnik do 220st.Podsmażyć pieczarki i odstawić z ognia.Brokuły ugotować w osolonej wodzie na półmiękko i odcedzić.Na kwadraty z ciasta francuskiego wyłożyć w równych porcjach pieczarki brokuły i ser.Zwilżyć brzegi ciasta wodą i zlepić w trójkątyZamieszać jajko z mlekiem posmarować paszteciki i piec ok 12-15 minut,aż się przyrumienią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 13.11.2012 19:01
pycha
SYLKA 17.06.2012 18:08
pycha
Rafał10 27.05.2012 15:34
uwielbiam dania z dodatkiem brokułów :) PYCHA
Luki 16.04.2012 12:01
smaczne
kriko 16.04.2012 12:00
pyszne
Ewa/kalapurtka 21.01.2012 18:45
pycha
Ewa/kalapurtka 21.01.2012 18:45
pycha
cooleczka 18.01.2012 10:36
szkoda że nie mam piekarnika :(
smakowita 12.01.2012 10:15
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak