Rogaliki orzechowe

Rogaliki orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    30 dag
  • masło

  • orzechy mielone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ok.30 dag mąki,20 dag masła, 1 cukier waniliowy, 10 dag zmielonych orzechów, 1 płaską łyzeczke proszku do pieczenia i 3 żłotka wymięszać i zrobić jednolitą masę. Z ciasta uformować małe rogaliki i układać w brytfannie , piec ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

erym

16.06.2013 09:25
zjadłabym chętnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat