Kurczę po myśliwsku

Kurczę po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1,5 kg
  • cebula biała

    1
  • pieczarki

    15 dkg
  • masło

    10 dkg
  • bulion

    150 ml
  • wino

    200 ml
  • mąka

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawioną tuszkę podzielić na 6 części, nasolić, obsmażyć z drobno posiekaną cebulką, oprószyć mąką, podlac winem wymieszanym z rosołem i dusić 30 minut na małym ogniu. Oczyszczone pieczarki pokroić w talarki, usmazyć na pozostałym tłuszczu i przed podaniem dodać do kurczaka. Podawać z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat