Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
śmietana 18 proc 1 szklanka
cukier wanilinowy 2 opakowania
masło 3 łyżki
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone w śmietanie

Jabłka obieramy usówamy środki i kroimy w średnio grube plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło. Plasterki jabłek układamy obok siebie i lekko rumienimy. Przekładamy na drugą stronę, posypujemy cukrami i smażymy aż lekko zmiękną. Następnie obracamy i czekamy chwilkę aż cukier się rozpuści. Dodajemy śmietanę i lekko mieszamy. Czekamy aż sos odparuje i stanie się gęsty. Przekładamy na talerzyki, dekorujemy miętą. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak