Placki ziemniaczane ze śmietaną i kminkiem

Placki ziemniaczane ze śmietaną i kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kilogram
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kminek

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki starkować, cebule starkować, dodać przyprawy i makę (około 1 szklanki). Smażyć na złoty kolor podawac ze śmietaną i cukrem lub dowolnym dodatkiem - według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

banditka

02.11.2011 09:34
dobre

bami

17.07.2011 17:40
Z kminkiem jeszcze nie próbowałam :)

Bart

11.02.2011 23:32
pyszności

Mysiunia

06.01.2011 13:28
wyglądaja pysznie! z chęcią bym zjadła:)

pegaz

07.11.2010 07:57
kaloryczna słodkosc

wedith1

26.08.2010 18:31
Bardzo apetycznie wyglądają!

meredith

01.07.2010 20:19
pychotka jak w dziecinstwie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat