Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica duszona z pieprzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 800 g
smalec 80 g
cebula 100 g
ząbki czosnku 3 szt
pieprz mielony 3 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 35 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica duszona z pieprzem

Mięso pokroić na paski dł. 6cm i grubości 1 cm. Posiekaną cebulę zarumienić na smalcu, dodać koncentrat, roztarty czosnek, wymieszać, dolać trochę wody i dusić 7 minut. Dołożyć mięso, popieprzyć, dosolić i posypać majerankiem. Dalej dusić pod przykryciem do miękkości, podlewając wodą. Podawać z kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.04.2012 23:28
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak