Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort porowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło
25 dag
mąka
40 dag
śmietana
2 łyżki
sól
szczypta
Sklep Prymat
Farsz:
por
5 sztuk
masło
2 łyżki
śmietana
1/2 szklanka
jaja
2 sztuki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
1 łyżka
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Tort porowy

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy na 40 minut do lodówki. Pory oczyszczamy, kroimy w krążki. Podsmażamy na maśle, dodajemy olej, doprawiamy solą i pieprzem. Jajka mieszamy ze śmietaną i łączymy z porami. 1/3 ciasta odkładamy, pozostałą rozścielamy blaszkę do tarty. Następnie wykładamy farsz porowy i przykrywamy go krążkiem z pozostałego ciasta. Wierzch smarujemy żółtkiem. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 07.01.2012 20:48
super pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak