Makaron ze szpinakiem i sosem śmietanowym

Makaron ze szpinakiem i sosem śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti lub penne

    1 opakowanie
  • śmietana

    2,5 szklanki
  • ser pleśniowy

    15 dag
  • szpinak

    10 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować. Na patelnię przelać śmietanę, dodać do niej ser pleśniowy i podgrzać, następnie dodać szpinak( mrożony lub posiekane świeże liście, wcześniej sparzone wrzątkiem). Następnie doprawić sos do smaku solą i pieprzem. Makaron rozłożyć na talerzach, polać sosem i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

08.09.2013 18:00
idealne połączenie

RenataZ-et

03.04.2012 20:20
jak szpinak, to coś dla mnie!

RenataZ-et

03.04.2012 20:20
jak szpinak, to coś dla mnie!

Iwusia

04.08.2011 22:18
musi być pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat