zupa szparagowa na mleku

zupa szparagowa na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 szklanki
  • szparagi

    700 g
  • masło

    1,5 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól, cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć,oczyścić z włókien,odciąć kilka główek,ugotować wszystko z małej ilości osolonej wody,wyciągnąć główki na bok,a resztę zmiksować. przygotować osobno zasmażkę z mąki i masła,rozprowadzić ją gorącym gotowanym mlekiem.Posolić,dodać cukier do smaku i zagotować.Włożyc główki szparagów,podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.10.2012 10:31
ciekawa..

gosia47-47

30.01.2012 09:44
uwielbiam wymy?lne zupy :D

cukiereczek

23.08.2011 08:16
smaczne

Justa32

20.08.2011 08:38
smaczne

Smakuj

23.07.2011 14:04
na pewno dobre

Joanna108

06.07.2011 19:43
wygląd przepysznie

Edyta38

17.12.2010 09:20
swietny przepis

aeksandra

23.11.2010 10:53
prosta i zapewne smakowita

mehia

10.09.2010 18:40
sadząc po zdjęciu- bardzo apetyczna jest :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat