Mintaj w cieście z pieczarkami

Mintaj w cieście z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1 kg
  • pieczarki

    500 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • mąka

    100 g
  • jajka

    2 szt
  • woda

  • mąka

    do obtaczania
  • masło

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy.
Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.
Podajemy na gorąco. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

06.07.2011 15:25
Robię podobną, polecam!!

Kopiko1983

01.03.2011 14:31
Pyszności!

SmacznaPyza

26.02.2011 10:45
lubię rybkę z grzybami, bardzo mi pasuje takie połączenie

ZEWA

11.02.2011 20:23
ja też

Adamorek

11.02.2011 16:04
lubię to!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat