Sos holenderski do szczupaka lub innych ryb

Sos holenderski do szczupaka lub innych ryb

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    10 dkg
  • żółtka

    4
  • mąka

    10 dkg
  • ocet

  • cytryna

    1
  • bulion

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ubić na śmietanę, włożyć 4 żółtka, łyżkę dobrej mąki, trochę winnego octu i wsypać odrobinę cukru. Wlać tyle bulionu aby sos był zawiesisty, włożyć kilka plastrów cytryny i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

01.09.2010 15:03
muszę wypróbować

Dorota71

01.09.2010 14:26
fajny przepis

Emilia22

01.09.2010 13:30
ciekawy przepis

Emilia22

01.09.2010 13:30
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat