Krewetki smażone

Krewetki smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki w pancerzach (małe)

  • mąka pszenna

  • olej do smażenia

  • woda

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy olej do smażenia.

Mąkę i wodę mieszamy, aż do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji płynnej śmietany.

Krewetki płuczemy i osuszamy. Nie obieramy z pancerzy.

Każdą krewetkę zanurzamy w cieście i smażymy. Oprószamy solą.

Wskazówki: Najlepiej smażyć we frytkownicy.W celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu po usmażeniu krewetki ułożyć na papierowym ręczniku. Krewetki zjada się w całości, nie odrywając głowy i nie obierając ze skorupki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

01.12.2011 12:31
Proste i szybkie :)

Adamorek

31.03.2011 21:39
estetycznie podane

gosia561

23.03.2011 21:42
i smaczne bo zrobiłam

Jastinka

04.03.2011 20:42
niezłe

Sarenka

03.03.2011 22:39
Takich w skorupkach jeszcze nie jadlam, ale bawilam sie w ich obieranie ;]

Tomek13

02.03.2011 16:04
super

Magda60

02.03.2011 16:01
nie przepadam

PaniMISIOWA

22.02.2011 17:17
ja wolę obrane :-) jestem leniwa...

gosia561

05.02.2011 21:44
apetycznie podane

Tomasz17

20.01.2011 21:58
uwielbiam owoce morza :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat