Sos truflowy do potrawki z indyka lub kury.

Sos truflowy do potrawki z indyka lub kury.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • trufle

    2
  • wino

    300 ml
  • cytryna

    1
  • mąka

    5 dkg
  • masło

    10 dkg
  • bulion

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kilka świeżych lub wymoczonych trufli ugotować w jednej szklance wina. Podsmażyć łyżkę mąki w maśle , rozprowadzić z pokrojonymi truflami i winem i mocno zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

11.06.2011 19:58
no dobra - proszę mi podpowiedzieć skąd te trufle wziąć bo coś mi się wydaje, że przepis z jakiejś książki a wstawiający nawet nie wie jak trufle wyglądają

Henryka2

04.01.2011 20:19
Powiew wielkiego świata!

Babciagramolka

09.12.2010 08:15
Obawiam się ,że raczej nie będzie mnie stać na użycie 2 trufli do sosu.Ostatnio za 1 dag trufli trzeba było zapłacić ponad 40 zł .Do sosów używa się kilka płatków otartych z trufli ( są bardzo aromatyczne ) .

buksiak12

01.09.2010 15:02
muszę wypróbować

Dorota71

01.09.2010 14:26
mniam

Dorota71

01.09.2010 14:25
fajny przepis

Emilia22

01.09.2010 13:29
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat