Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 opakowania
śmietan fix 2 opakowania
serek waniliowy 1 250g
biszkopty okrągłe 2 opakowania
kremówka 4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe na zimno

Przygotowanie:
śmietankę kremówkę 36 procentową ubić z śmietanfixem na sztywną bianę. W misce nad parą wodną rozpuścić czekoladę, zdjąć z ognia i lekko wystudzić ciągle mieszając, powoli dodawać po łyżce do ubitej śmietany i mieszać aż powstanie czekoladowy jednolity krem dodać serek waniliowy i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 28 centymetrów wyłożyć biszkoptami na dnie i po bokach na sączyć je lekko kawą i nałożyć masę czekoladową.Przyozdobić dowolnie i wstawić do lodówki na 4-5 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 02.01.2012 22:13
śuper przepis
ronald88 02.01.2012 14:52
super
iziona 02.01.2012 14:05
To prawda prezentuje się pięknie
Ilona15 02.01.2012 14:00
ciasto prezentuje się przepięknie, a do tego proste w przygotowaniu. Chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak