Farsz pieczarkowy do uszek

Farsz pieczarkowy do uszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg pieczarek

    0,5-0,75
  • kawałek pora ok. 10 cm

    1
  • garści suszonych grzybów - użyłam krajanki z podgrzybków

    2
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • łyżki bułki tartej

    2
  • żółtko jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby suszone zalać ciepłą wodą i odstawić, najlepiej na całą noc - następnie ugotować (ok. 30 min), odcedzić, drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pora oczyścić dokładnie, wypłukać, posiekać w cieniutkie półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pora i pieczarki, smażyć mieszając aż odparuje całą woda. Pod koniec dodać posiekane podgrzybki, doprawić farsz solą i pieprzem. Wystudzić. Dodać bułkę tartą aby wchłonęła ew. resztę płynu i żółtko, dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

17.04.2012 23:25
rewelacyjny

ewaa

14.01.2012 19:10
super...robie takie same

Agnik

21.09.2011 10:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat