Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z kremem budyniowym
Krem: Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu, stosując trochę mniej mleka. Po ostudzeniu utrzyj z kostką masła.
Ptysie przekrój na pół, nadziej kremem. Posyp cukrem pudrem.
Ciasto: | |
woda | 1 szklanka |
sól | szczypta |
masło | 0,5 kostki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
jajko | 4 szt |
Krem: | |
budyń waniliowy | 2 op |
mleko | 800 ml |
masło | 250 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: