Babka ponczowa

Babka ponczowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    18 dag
  • mąka ziemniaczana

    10 dag
  • migdały

    6 dag
  • poncz do babek

    1/2 szklanki
  • lukier

    1 czekoladowy
  • jaja

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem. Ubijamy pianę z białek, jednocześnie przesypując ją mąką i zmielonymi migdałami. Całość delikatnie mieszamy i dodajemy utarte żółtka. Przenosimy masę do formy w kształcie okręgu z wyciętym środkiem. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około godzinę. Po upieczeniu ciasto polewamy ponczem i lukrem czekoladowym. Ciasto przenosimy na podstawę tortową. Do środka nakładamy bitą śmietanę lub układamy piramidę z lodów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

24.09.2010 00:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat