Babeczki z bitą śmietaną

Babeczki z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • cukier puder

    8 łyżek stołowych
  • masło

    15 dag
  • Bita śmeitana

    1 butelka
  • jaja

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrabiamy ciasto z mąki, masła, jaj i cukru(5 łyżek). Wyrobione ciasto wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm, po czym wykładamy na foremki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180°C.w między czasie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i napełniamy bitą śmietaną. Babeczki możemy udekorować dowolnymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat