Zupa koperkowa z ryżem

Zupa koperkowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół wołowy

    4 szklanki
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

    8 łyżek
  • sok z cytryny

  • sól

  • ryż

    10 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół zagotować, do wrzątku wlać przesianą mąkę rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnego rosołu. Mieszając zagotować. Odstawić dodać koperek i śmietanę. Przyprawić do smaku solą i sokiem z jednej małej lub 1/2 dużej cytryny. Do każdej porcji wkładać ryż ugotowany na sypko

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat