Krokieciki weekendowe

Krokieciki weekendowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tarta bułka

    2-3 łyżki
  • start ser

    1 garść
  • mleko w proszku

    1 łyżka
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • majeranek, sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • włoszczyzna

    1 (ugotowana, z rosołu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki razem zmiksować - powinna powstać gęsta, dająca się formować masa. Formować małe kiełbaski lub kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z suszonym majerankiem. Smazyć na złoty kolor, w głebokim tłuszczu. Podawać z pikantnym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

04.12.2011 13:02
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat