Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    1 kg
  • słonina

    15 dag
  • marchewka

    50 dag
  • seler mały

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • estragon

    1 łyżeczka
  • bulion

    2 szklanki
  • tymianek

    1 (posiekany)
  • szalotka

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, lekko posolić, polać sokiem z cytryny po całości, naszpikować cienkimi paskami słoniny. Pieczeń owiązać nicią i zrumienić na stopionym maśle. Na koniec przełożyć do rondla dodać obraną i pokrojoną w grube kostki marchew oraz seler i całe małe obrane cebulki. Dodać zioła i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

16.02.2012 21:26
pychota

misia53

06.01.2012 12:16
cielęcinka jest pyszna , szkoda ,ze taka droga....

Emiliozo

05.01.2012 07:50
rzadko jem cielęcinę

Reda

28.12.2011 12:15
mniam

Emilia22

22.12.2011 17:17
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat