Ślimaki śledziowe

Ślimaki śledziowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    1/2 kg
  • ser żółty

    15 dkg
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe zalać olejem i odstawić na kilka godzin w zimne miejsce. Ser pokroić na 4centymetrowe pałeczki, śledzie wyjąć z oleju i pokroić na wąskie paski. Każdą pałeczkę serową owinąć śledziem, spiąć wykałaczką. Na półmisku ułożyć majonez, a na nim śledziowe ślimaki. Posypać szczypiorkiem, udekorować paseczkami czerwonej papryki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

09.12.2011 16:04
fajne

jasiek

01.09.2011 19:40
apetyczne danko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat