Roladki wieprzowe z jajkiem

Roladki wieprzowe z jajkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe od szynki

    1 kg
  • jaja

    9 sztuk
  • szynka wędzona

    1/2 kg
  • margaryna

    8 dkg
  • mąka

    1-2 łyżki
  • pieprz, sól

    do smaku
  • bulion

    1/2 mięsny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry po ok. 10 dkg., lekko rozbić tłuczkiem, osolić, oprószyć pieprzem. Na plastry mięsa kłaść plastry szynki, owijać nimi jaja ugotowane na twardo. Obwiązać nitką, obrumienić na rozgrzanym tłuszczu, podlać bulionem. Dusić 30-40 minut. Gdy będą miękkie sos zaciągnąć mąką. Podawać z ryżem na sypko i zieloną herbatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

14.10.2011 10:05
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat