Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 6
woda 1,5 litra
cebula 1
ziemniaki 4
pietruszka 1
boczek 10 dag
groszek 1/2 puszki
natka pietruszki
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa zupa

Do półtorej litra wody wrzucić trzy kostki rosołowe oraz doprawić liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Marchewki oraz pietruszkę obrać, przemyć wodą i pokroić w kostkę. Ziemniaki również obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Zielony groszek z puszki dokładnie odcedzić. Umyte, obrane warzywa dodać do gotującej się wody z kostkami rosołowymi oraz przyprawami. Cebule obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Boczek również pokroić w kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor pokrojoną cebulę, a w następnej kolejności dodać do cebuli pokrojony boczek, a następnie również podsmażyć. Podsmażone składniki dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a na koniec posypać przemytą i pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.03.2012 09:22
pyszna
pioge7 21.01.2012 08:23
mniam
Justyna Jussstiii 29.12.2011 10:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak