Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 30 dag
jajko 2
cebula 1
natka pietruszki
bulion 3 szklanki
śmietana 5 łyżek
jajko 2
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku

Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenie nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Groszek dodać do cebuli i jeszcze chwilę całość podsmażać. Do bulionu z kostki dodać podsmażony groszek z cebulą. Zupę gotować chwilę,. Ugotowaną zupę zmielić blenderem na krem. Zupę - krem doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Zupę krem z groszku zagęścić na koniec śmietaną i również dobrze wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przemyć wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka i pokroić na ćwiartki. Zupę krem posypać umytą i drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę krem z groszku wlać na talerze i podawać z ugotowanym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 12.01.2012 17:18
ekstra
ronald88 16.12.2011 10:30
super
staropolanka5 16.12.2011 00:23
uwielbiam groszek
staropolanka5 16.12.2011 00:23
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak