Młode ziemniaki z dipami

Młode ziemniaki z dipami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone pomidory w oliwie

    ok10 dag
  • strączek papryczki chili

  • twaróg

    50 dag
  • śmietana gęsta

  • ketchup

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    łyżka
  • sól, pieprz

  • ser owczy

    ok5-10 dag
  • trybula

    kilka gałązek
  • Szczypiorek cienki

  • natka pietruszki

  • jogurt naturalny

  • sok z cytryny lub limonki

  • sól morska

  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorowane,w mundurkach,gotuj ok15 - 20min w osolonej wodzie.
1.Pomidory osącz z zalewy,pokrój.Chili rozetnij,usuń nasionka.Strączek drobno posiekaj.Zmiksuj połowę twarogu ze śmietaną,ketchupem i koncentratem.Dodaj pomidory i papryczkę.Dopraw i dokładnie wymieszaj.
2.Resztę twarogu zmiksuj z jogurtem i serem owczym,dodaj zioła,dopraw i dodaj sok z cytryny.
Ziemniaki posyp grubą solą morską i podawaj z dipami (jeszcze lepiej smakują pieczone w folii lub troszkę podgotowane i zapiekane.Po wyjęciu naciąć i włożyć po łyżeczce dipu)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

12.07.2012 06:03
dobre

Zoso

04.12.2011 22:32
smaczne danie

noculos

16.07.2010 11:10
Troszkę pracochłonne, ale wynik niebanalny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat