Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z ziołami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
estragon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat
mięta
1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka
cebula biała
2 sztuki
boczek
20 surowy wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z ziołami

Kroję boczek w kosteczkę, obieram ziemniaki, kroję w kosteczkę, cebule kroję w piórka.Najpierw podsmażam boczek, kiedy mam już pysznie wypieczony dodaję cebulę i teraz trzeba pilnować, żeby nie przypalić. Kiedy cebulka się zarumieni dodaję ziemniaki. Kiedy ziemniaki zaczynają przywierać, pomimo częstego mieszania wrzucam po łyżeczce zmielonych ziół, sól i pieprz. Teraz wystarczy tylko przemieszać, żeby zioła obtoczyły ziemniaki, ale się nie przypaliły i zalewam 2 litrami najlepiej gorącej wody. Zupa potrzebuję jeszcze ok. 20 minut gotowania, chociaż jest to bardzo ciężkie, bo zapach przyciąga do kuchni głodomorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak