Polędwica wołowa w cieście francuskim z farszem pieczarkowo ziołowym

Polędwica wołowa w cieście francuskim z farszem pieczarkowo ziołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    5
  • pieczarki

    50 dag
  • masło

    1 łyżka
  • bułka tarta

  • olej roślinny

  • polędwica wołowa

    1 kg
  • tymianek

  • cząber

  • ciasto francuskie

    ok50 dag
  • żółtka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i posiekaną cebulę zeszklić na maśle.Przyprawić solą,pieprzem,przyprawą uniwersalną i podlać winem.Jak odparuje,odstawić i dodać pokrojoną natkę,garść tymianku i odrobina cząbru. Mięso usmażyć na oleju ok 20min,oprószyć solą i pieprzem.Rozmrożone ciasto troszkę rozwałkować,posmarować bułką,wyłożyć farszem pieczarkowym i na wierzch polędwicę.Zawinąć,z pozostałości ciasta uformować pasy i udekorować nimi pieczeń.Posmarować żółtkiem i piec ok20-25min w 180stopniach.Idealne na "wystawny rodzinny"obiad;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

03.08.2010 09:34
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat