Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polędwica wołowa w cieście francuskim z farszem pieczarkowo ziołowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała
5
pieczarki
50 dag
masło
1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej roślinny
polędwica wołowa
1 kg
tymianek
cząber
ciasto francuskie
ok50 dag
żółtko jajek
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa w cieście francuskim z farszem pieczarkowo ziołowym

Pieczarki i posiekaną cebulę zeszklić na maśle.Przyprawić solą,pieprzem,przyprawą uniwersalną i podlać winem.Jak odparuje,odstawić i dodać pokrojoną natkę,garść tymianku i odrobina cząbru. Mięso usmażyć na oleju ok 20min,oprószyć solą i pieprzem.Rozmrożone ciasto troszkę rozwałkować,posmarować bułką,wyłożyć farszem pieczarkowym i na wierzch polędwicę.Zawinąć,z pozostałości ciasta uformować pasy i udekorować nimi pieczeń.Posmarować żółtkiem i piec ok20-25min w 180stopniach.Idealne na "wystawny rodzinny"obiad;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.08.2010 09:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak