Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń pietruszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kasza manna 1 szkl
jajko 5
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyzka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń pietruszkowa

Natkę drobno posiekać.kaszę wsypać na sito i opłukać strumieniem wody i osączyć.Do mięsa wbić jajka ,wsypać kasę Dodać kucharka i natkę.Wyrobić starannie na jednolitą masę.Masę mięsną podzielić na dwie części.kazdą wsadzić do torebki foliowej i ciasno uchać,zawinąć gazą i na końcach dobrze związać.Włożyć do garnka zalać wodą i gotować ok 1 godziny.Woreczki z mięsem wyjąć z wody obciążyć i odstawić na 4 godz aż mięso zastygnie.Mięso podajemy na zimno pokrojone w plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.11.2012 10:46
super
Marta41 25.12.2011 17:40
Pycha
Luki 09.12.2011 06:43
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak