Jabłka zapiekane z koglem - moglem

Jabłka zapiekane z koglem - moglem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4
  • cukier

    8 łyżeczek
  • konfitura

    4 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1
  • szczypta cynamonu

  • jabłka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka wydrążyc .Cukier utrzec z żółtkami na kogel - mogel .Dodac wanilię i cynamon .Konfiturą wypełnic jabłka .Jabłka zawinąc w folie aluminiową tak ,by od góry można wlac kogel - mogel.Wstawic do płaskiej formy .Jabłka polac 1/3 części kogla - mogla i piec w temp. 180*C przez 50 minut.Wyjąc jabłka z piekarnika .wlac do nich pozostały kogel - mogel i podpiekac kolejne 10 -15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

09.02.2014 13:00
Pycha, moje smaki :)

Ada-Gaba

07.09.2013 11:01
ale pyszności

misia53

28.05.2013 09:18
na słodkości zawsze łasa...

Zoso

24.03.2012 22:10
smaczny deser

cukiereczek

14.01.2012 08:24
smaczne

Norgiusz

06.11.2011 07:09
na pewno smaczne

IlonaAlbertos

17.10.2011 18:05
WOW! Fajne połączenie. Ciekawe jak smakują.

kuklik

13.04.2011 16:03
świetne

ben-ka

24.09.2010 23:10
Same słodkości - deserek pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat