Chłodnik babci Zosi

Chłodnik babci Zosi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbki czosnku

    4-5
  • migdały

    garść
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek

  • pieprz, sól

  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczoną bułkę odcisnąć z wody, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, migdały odrobinę oliwy oraz 1-2 łyżeczki octu winnego do smaku. Wszystko zmiksować. Następnie dolać zimnej wody aby otrzymać konsystencje gęstej zupy. Całość zagotować, doprawić. Ostudzić- podawać chłodne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat