Cebula po hiszpańsku

Cebula po hiszpańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    500 g
  • jajka

    3 szt
  • tłuszcz

    4 łyzki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    1,5 szkl
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę sparzyc wrzącą woda, odcedzić zalać mlekiem, i ugotować na półmiekko. Następnie wyjąć, oszuszyć, posypać mąką i przyprawami. Panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Piec na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna146

04.07.2011 07:47
ciekawe

buksiak12

23.08.2010 11:01
mniam mniam mniam

Dorota71

23.08.2010 10:41
fajny przepis

Emilia22

23.08.2010 10:15
na pewno smakuje wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat