Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ruskie pierogi z miętą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa
1 kg
jaja
3 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej rzepakowy
1 łyżka
ziemniaki
1 kg
mięta
3 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
masło
15 dag
twaróg
1 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie pierogi z miętą

ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie jeszcze ciepłe mielimy i studzimy mieszamy z rozdrobnionym twarogiem i miętą doprawiamy składniki na ciasto mieszamy z ciepłą wodą wyrabiamy wykrawamy krążki nakładamy farsz i zlepiamy brzegi gotujemy w osolonym wrzątku ok minuty od wypłynięcia podajemy z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak