Z mąki( 25 dag), miękkiego masła(12,5 dag), cukru( 1/2 szklanki), dwóch żółtek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i śmietany należy szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować je, przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki i podpiec przez 15 minut w temp. 180 stopni. Budyń ugotować na mleku i zmiksować go z twarogiem, mąką, cukrem, żółtkiem i ubitą na sztywno pianą z białek. Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasto, na masie ułożyć wydrylowane i wymieszane z cynamonem czereśnie. Wierzch ciasta posypać kruszonką przygotowaną z 8 dag mąki, 3 łyżek cukru, 5-6 łyżek mąki i 1/2 szklanki cukru pudru. Ciasto piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.