Sos do drobiu i ryb

Sos do drobiu i ryb

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • rosół z kury Kucharek

    2 szklanki
  • żółtka

    2 szt
  • śmietana 22%

    2 łyżki
  • sól czosnkowa Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym rosołem i chwilę gotować, aż do zgęstnienia. Zdjąć z ognia. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną, dodać kilka łyżek sosu, polączyć z resztą sosu i wymieszać. Doprawić solą czosnkową, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do drobiu, białego mięsa i gotowanych ryb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

15.04.2011 11:32
pyszny napewno

szajba2

01.02.2011 16:00
ja wolę bez sosu

rakow2

20.10.2010 16:03
dobry sos to podstawa

Barbara55

16.09.2010 15:52
sos

MAŁGORZATA108

01.06.2010 15:25
rosół z rybami?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat