Pikantne piersi kurczaka

Pikantne piersi kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojednynczych piersi

    6
  • octu winnego

    2 łyżki
  • sosu sojowego

    2 łyżki
  • keczupu

    2 łyżki
  • czubata łyżeczka musztardy

  • płaska łyżeczka ostrej papryki

  • płaska łyżeczka cukru

  • kolendra

  • szczypta tymianku

  • cebulka

  • sól

  • olej

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oleju, octu, sosu sojowego, musztardy, keczupu, ziół i soli zrobić marynatę. Cebulę drobno posiekać i wymieszać ze wszystkimi składnikami. Można dodać zgnieciony ząbek czosnku. Uważac z tymiankiem, bo ma bardzo intensywny aromat i może zagłuszyć pozostałe smaki, dać go tylko szczyptę. Umyte piersi włożyć do marynaty
, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Piec na grillu
na specjalnych tackach z dziurkami po około 10 minut z każdej strony.

Piersi z tej marynaty wychodzą naprawdę fantastyczne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

30.09.2010 10:44
super

aginaa

30.09.2010 10:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat