Chrupiąca pierś kurczaka

Chrupiąca pierś kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    80 dag
  • jaja

    2
  • tarta bułka

  • olej do smażenia

  • pieprz, sól

  • parmezan

    10 starty
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na dość duże kawałki, oprószyć solą i pieprzem, zanurzyć w rozkłóconym jajku, obtoczyć w tartej bułce zmieszanej z parmezanem (mięso będzie wtedy bardziej pikantne i chrupiące) i smażyć w gorącym oleju na złotobrązowy kolor. Kawałki mięsa wyjąć, ostudzić i zawinąć w folię aluminiową. Przed podaniem w każdy kawałek wbić wykałaczkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

29.09.2011 14:46
mniam

Magdalena/26Mooi

12.11.2010 06:32
ciekawe z tym serem

aginaa

30.09.2010 10:44
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat