Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pałki z piekarnika

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka
8 szt
marynata do drobiu
1 szt
olej
4 łyżki
tymianek
1/2 łyżeczki
czosnek
2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z piekarnika

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 16.02.2012 21:56
super
pigila
pigila 16.02.2012 21:54
super
gusia1000 27.01.2012 14:32
Du?o osób to robi na obiad.
MAR3STA 26.11.2011 22:40
zrobię jutro na obaad, ale będzie pyszny;)
smakowita 24.11.2011 20:42
pychotka
pacpaw 22.11.2011 22:10
jak se \"odpoczywam\" od gotowania lub nie mam koncepcji lub czasu na obiad robię takie pałki. Proste i smaczne. Tylko brytfankę trzeba szorować ;o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak